درب داخلی محل ورود به اتاق‌های داخلی در یک سازمان یا منزل است. اما تفاوت درب ورودی و داخلی در چیست؟ در زمان خرید درب داخلی، توجه به چه نکاتی لازم است؟ چه عاملی یک درب را خاص و منحصر به‌فرد خواهد کرد؟ یک درب خوب داخلی را از کجا باید خرید؟ در این مقاله قصد داریم توجه خود را به این محصول معطوف کنیم و تمام نکاتی را که در زمان انتخاب این محصول و پیش از خرید آن باید مورد توجه قرار دهید، ذکر نماییم. با ما همراه شوید.

بیایید این بار به یک درب این‌گونه نگاه کنیم: هر درب قرار است دو دنیا، با دو فضای متفاوت را به یکدیگر وصل کند. یک درب از نوع داخلی، محل ارتباط دو مکان با نام‌های متفاوت در یک محیط داخلی است. درب داخلی وظیفه دارد، از هر دو فضای بیرونی و درونی محافظت نماید. قرار است دما، نور، رطوبت و افراد از یک دنیا بدون اجازه ما، اجازه ورود به دنیای دیگر را نداشته باشد. تا زمانی که ما اجازه نداده‌ایم؛ درب‌ها وظیفه محافظتی خود را باید به بهترین شکل انجام دهند. این انتظاری است که باید از یک درب ورودی یا داخلی داشت. درب‌های داخلی مسیولیتشان کمی کمتر از درب‌های ورودی است. همین عامل است که باعث تفاوت قیمت درب ورودی و داخلی می‌شود. برای درب اتاق‌های خاص مانند اتاق مخزن و بایگانی، اتاق ریاست و ...، خواهان درب ضد سرقت، درب آکوستیک و درب ضد حریق و ... هستیم. هر دربی باید بتواند وظیفه خود را درست انجام دهد.

کاربرد درب داخلی

درب‌های داخلی بنابر نوع کاربری خود باید انتظاراتی را رفع نمایند. در ادامه متناسب با درب هر مکان، خصوصیات مهم آن را معرفی می‌کنیم:

درب اتاق خواب

این درب باید دارای نمایی زیبا از هر دو سمت باشد. درب آکوستیک، درب ضد سرقت و درب ضد حریق در صورت لزوم برای این اتاق بنابر سفارش مشتری کاربرد دارد.

درب سرویس بهداشتی

  • ضد آب باشد
  • ضد رطوبت باشد
  • عایق دما باشد
  • آنتی باکتریال باشد
  • در برابر نفوذ حشرات ایمنی داشته باشد

درب اتاق ریاست

  • باشکوه باشد
  • ضد سرقت باشد
  • آکوستیک یا ضد صدا باشد
  • از دو سمت نمای زیبا و رنگی متناسب داشته باشد
  • سبکی متناسب با نمای اتاق ریاست داشته باشد

درب اتاق کارمندی

  • دارای سبک فضای موجود باشد
  • دارای طراحی درب مدرن باشد
  • عایق دما باشد
  • زیبا باشد

درب اتاق کنفرانس

این درب از آن‌جا که متعلق به یک سالن بزرگ و پر رفت و آمد است؛ در بیشتر موارد به‌صورت دو لنگه است. برای نمای این درب، از سمت بیرون، از طراحی زیبا و چشم نواز استفاده می‌شود. این درب را در بیشتر موارد آکوستیک یا ضد صدا سفارش می‌دهند تا صدای وسایل الکترونی وارد فضای بیرون نشود.

انواع درب داخلی پرکاربرد از نظر متریال

درب‌های چوبی از متریال اصلی چوب ساخته شده‌اند. از آن‌جا که هزینه چوب طبیعی برای ساخت درب بالا است؛ اقصادی‌تر آن است که از چوب مصنوعی در این زمینه استفاده شود. به‌علاوه چوب مصنوعی دارای مزایای ویژه‌ای است، که این نوع درب را در بعضی جوانب نسبت به درب با چوب طبیعی برتری می‌دهد. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین درب‌های داخلی با روکش‌های متفاوت را معرفی می‌کنیم:

درب MDF چیست؟

ام دی اف از تکه‌های چوب طبیعی ساخته شده است؛ که طی فرآیندی پیچیده، تحت فشار و توسط خمیر و چسب به یک لایه تخته ضخیم تبدیل می‌شود. این لایه دارای قطرهای استاندارد است. چوب ام دی اف زیربنای بیشتر درب‌های روکش دار است.

درب HDF چیست؟

اگر کیفیت تکه چوب‌ها برای ساخت چوب مصنوعی پایین‎تر باشد و تخته نهایی نیز ضخامت کمتری داشته باشد، چوب HDF ساخته می‌شود. این چوب دارای چگالی متوسط کمتری نسبت به ام دی اف است. این دو چوب مصنوعی برای آن‌که ظاهری شیک و کمال یافته بیابند؛ لازم است توسط روکش در انواع گوناگون و مطابق نیاز محیطی و سلیقه مشتری پوشش داده می‌شوند.

درب ملامینه چیست؟

درب ملایمنه یا HPL یک درب با قیمت بسیار مناسب است. این درب توسط یک لایه کاغذ کرافت به همراه چسب، پرس می‌شود. ترکیبی از لایه‌های سلولزی و رزین‌های فنولیک در ساختار این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورقه‌های فرمیکا یا HPL خود از کاغذ کرافت، کاغذ دکوراتیو، رزین فنولیک و رزین ملامینه ساخته شده‌اند. از این محصول با نام HPL ، ملامینه و فرمیکا نیز یاد می‌شود. لایه درونی این محصول از جنس HDF است. همین عامل سبب می‌شود که قیمت این محصول نسبت به درب‌های MDF ارزان‌تر باشد. این نوع درب ضد آب، ضد خش و ضد سایش است و دارای مقاومت بالایی است.

درب پلی وود چیست؟

درب پلی وود PLYWOOD که به نام درب کامپوزیتی پلی وود نیز معروف است؛ دارای ساختاری از جنس کامپوزیت است. این محصول در ساختار درونی خود از ترکیب الیاف چوبی، رزین پلیمری و پلیمر یا پلاستیک ساخته شده است ،که به صورت موازی با یکدیگر پرس می‌شوند. این محصول دارای مقاومت زیادی است و در مقابل درب‌های چوبی سنتی، دارای مزایای بیشتری است. این درب دارای وزن کمتری نسبت به درب داخلی ام دی اف است. از آن‌‌جا که یک درب ضد آب محسوب می‌شود؛ از این محصول در مناطق با آب و هوای مرطوب بیشتر استفاده می‌شود.

درب PVC چیست؟

پی وی سی که مخفف کلمات پلی وینیل کلراید است نوعی پلاستیک فشرده است که دارای مقاومت بالایی است. این ماده امروزه به دلیل مزایای فوق‌العاده خود یکی از پر کاربردترین مواد پتروشیمی محسوب می‌شود. درب داخلی پی وی سی از لایه درونی MDF و لایه بیرونی PVC ساخته شده است. این درب به عنوان یک درب ضد آب و آنتی باکتریال برای درب اتاقی و درب سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب‌های دو جداره پی وی سی با پروفیل‌های یو پی وی سی، از شبکه‌های توخالی طراحی شده‌اند و یک عایق حرارتی بسیار مناسب در تولید درب و پنجره دو جداره هستند.

درب UPVC چیست؟

این درب از پی وی سی فشرده تشکیل شده است. مزایای این محصول از درب پی وی سی بیشتر است و از لحاظ عایق بودن در درجه بالاتری نسبت به پی وی سی هستند.

درب CNC چیست؟

درب سی ان سی یک نوع درب با نمای فلزی است که توسط دستگاه‌های کامپیوتری به‌صورت لیزری بر روی آن طرح انداخته شده است. این محصول بیشتر به عنوان درب ورودی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن‌جا که این محسوب نمای زیبایی دارد، ممکن است بعضی افراد آن را برای درب‌های داخلی ویژه بپسندند.

درب چوبی شیشه خور

درب چوبی شیشه خور یک درب داخلی است که دارای نمایی کلاسیک است. استفاده از متریال چوب و شیشه در نمای این محصول زیبایی آن را افزون می‌کند. نمای کلاسیک این محصول توسط اشکال منظم هندسی مانند مربع، مستطیل و لوزی طراحی می‌شود.

درب ضد آب چیست؟

به صورت کلی همه درب‌هایی که در برابر رطوبت و آب دارای مقاومت بالایی هستند؛ را درب ضد آب می‌نامیم. متریالی مانند شیشه و آلومینیوم در تولید درب ضد آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. ورقه‌های PVC و UPVC نیز که بر روی تخته ام دی اف نصب می‌شوند یک محصول ضد آب را تشکیل می‌دهند.

درب فریم لس چیست؟

درب فریم لس داخلی یک درب شیشه ای بدون قاب است. این درب تمام شیشه ای به عنوان یک درب ضد آب با قابلیت تمیزکردن آسان است. از درب‌های شیشه‌ای برای بزرگ‌تر نشان دادن فضای داخلی استفاده می‌شود. درب دو جداره شیشه ای در صرفه جویی مصرف انرژی تاثیرگذار هستند.

درب شیشه ای فریم دار چیست؟

درب شیشه ای فریم دار کمک می‌کند تا استحکام بیشتری در نمای ظاهری مشخص شود. این محصول دارای قاب‌هایی با رنگ‌های سفید، مشکی و نقره‌ای است. درب‌های داخلی شیشه ای را بیشتر از نوع مات یا طرح دار انتخاب می‌کنند.

در زمان انتخاب درب ورودی یا داخلی باید به طراحی چهارچوب مدخل ورودی درب توجه داشته باشیم. اگر این فضا دارای طراحی استاندارد است؛ می‌توانید از درب‌های آماده استفاده نمایید. اما اگر فضای ورودی درب دارای محدودیت‌هایی مانند کوچکی یا بزرگی عرض، محدودی‌های باز شو درب ورودی و مشکلات دیگری که بنابر شرایط ورودی درب ممکن است وجود داشته باشد، باید از درب سفارشی استفاده نمایید. انتخاب حالت بازشوی درب را شرایط محیطی تعیین می‌نماید.

سبک درب ورودی

در زمان انتخاب انواع درب ورودی؛ باید سبک متناسب با فضای ورودی مکان اجرای کار را انتخاب نمود. هر سبک متریال‌های خاص خود را دارد و هر متریال نیز مزایای و معایب خود را دارد. بهترین سبک متناسب درب‌های ورودی عبارت هستند از:

درب داخلی کلاسیک

درب سبک کلاسیک را از متریال چوب طراحی می‌کنند. چوب طبیعی و چوب ام دی اف با روکش‌هایی با رنگ چوب طبیعی می‌تواند، نماینده خوبی برای این سبک باشد. استفاده از قسمت‌های طراحی شده جهت تزیین نمای این محصول بر محبوبیت آن می‌افزاید. درب چوبی شیشه خور دارای سبک کلاسیک است.

درب داخلی مدرن

یک درب مدرن دارای اجزای کاربردی است. درب مدرن سفید یا طوسی محبوب‌ترین نوع درب در این سبک است. در این سبک همه چیز در ساده‌ترین؛ اما زیباترین و کاربردی‌ترین حالت ممکن است.

درب داخلی روستیک

سبک روستیک مناسب خاص پسندان است. این سبک به دنبال هر چیز با اصل و منشا طبیعی و بدون هر بخش اضافه‌ای است. درب چوبی روستیک با گره‌ها، برجستگی‌ها و فروروفتگی‌های طبیعی در این سبک بسیار جذاب است.

صنایع چوبی و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. از آن‌جا که این رنگ از مواد شیمیایی خاصی تشکلی شده است؛ در زمان استفاده باید توسط افراد متخصص و با رعایت موارد احتیاطی انجام شود. رنگ پلی اورتان برای چوب و ام دی اف دارای مزایای زیر است:
    در برابر نفوذ آب مقاوم است
  • در برابر اشعه‌های فرا بنفش خورشید مقاوم است
  • دارای ویژگی خود تمیزکنندگی است
  • دارای مقاومت بالا در برابر املاح و مواد شوینده است
  • در دمای پایین به‌سرعت خشک می‌شود
  • دارای دوام بالا در مقابل تغییرات دما است
  • برخلاف رنگ‌های معمولی پوسته پوسته نمی‌شود
  • دارای ماندگاری و دام بیشتری نسبت به رنگ‌های معمولی است
اگر به یک درب از نوع داخلی نیاز دارید؛ باید بدانید که در بیشتر موارد چهار چوبه درب‌ها در مکان‌های داخلی توسط مهندس معمار به‌صورت استاندارد طراحی شده است. به همین دلیل می‌توانید اقدام به خرید درب آماده نمایید. اما اگر احساس می‌کنید که در طراحی مدخل ورودی یا فضای اجرایی کار محدودیت‌هایی وجود دارد؛ لازم است درب داخلی سفارشی تهیه کنید. برای سفارش درب می‌توانید با کارشناسان طراحی کاپیراش تماس بگیرید و بعد از دریافت راهنمایی‌های مشاوره‌ای رایگان، درب مورد نیاز خود را تهیه نمایید.
درب اتاقی و درب ورودی با طراحی فوق‌العاده و کیفیت عالی، توسط کارشناسان طراح حرفه‌ای ما تولید می‌شود. انواع درب داخلی کاپیراش عبارت هستند از:
  • درب MDF با رنگ پلی اورتان
  • درب HDF کاپیراش
  • درب MDF با روکش چوب و رنگ
  • درب فریم لس
  • درب کشویی
برای خرید درب داخلی باید به سراغ مراکز فروش معتبر بروید. اگر قرار است محصولی را تهیه کنید که دارای کیفیت بالا و ماندگاری زیادی باشد؛ باید به سراغ شرکت‌های تولید کننده تخصصی درب بروید. درب‌های این شرکت‌ها دارای کارت ضمانت نامه با دوره زمانی بالا هستند و همین امر کمک می‌کند تا بعد از نصب درب، تا زمانی بسیار طولانی از ایمنی و کیفیت آن اطمینان داشته باشید. به این روش درصورت بروز مشکلات احتمالی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بدون هزینه‌ای مشکل را رفع می‌نمایید.
درب‌های داخلی را از آن‌جهت که بیشتر جلو چشم ما هستند باید مورد توجه قرار دهیم. نمای این محصول دارای اهمیت زیادی است. در اتاق‌های خاصی نیز کاربری ویژه‌ای از این محصول برایمان اهمیت دارد. این مقاله اطلاعات جامعی در این مورد عرضه کرد. هم‌چنین انواع درب پر کاربرد داخلی را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم تا به این وسیله بر دانایی و آگاهی‌تان بیافزاییم. سری مقالات تخصصی کاپیراش با هدف افزایش آگاهی در زمینه انواع درب به رشته تحریر در آمده است. برای سفارش، خرید یا مشاوره در زمینه انواع درب ورودی و داخلی با ما تماس بگیرید.